Radio MARCA: Sędzia służnie przyznał rzut karny dla Królewskich

Real Madryt odniósł zwycięstwo w Madrycie przeciwko Maladze 3:2. Wynik końcowy ustanowił Cristiano Ronaldo, który po nieudanie wykonanej jedenastce, szybko dobił piłkę pokonując tym samym bramkarza przeciwnika.

75 minuta, była najbardziej kluczowym momentem podczas meczu, kiedy to Gil Manzano sfaulował w polu karnym Lukę Modrica. Sędzia w tej sytuacji musiał podyktować rzut karny, chociaż nie obyło się bez kontrowersji.

Ekspert Marki w dziedzinie sędziowania, Andujar Oliver, który przeanalizował wszystkie najważniejsze decyzje w wygranym przez Los Blancos 3:2 meczu. Przyznał rację arbitrowi spotkania i pogratulował decyzji, która zmieniła przebieg meczu.

„To była słuszna kara, ponieważ Hernandez ewidentnie sfaulował Modrica i powalił go na ziemię bez szans na dalsze zagrywanie piłki”

Oliver stwierdził również, że gospodarze mieli pecha. Gdbyby sędzia bardziej się przyjżał całej sytuacji. Mógłby z czystym sumieniem podktować jeszcze jeden rzut karny dla Realu Madryt.

„Powinnien być kolejny rzut karny, gdy Juankar sfaulował [Lucasa Vázqueza]” – dodał.

„W chwili, gdy zawodnik jest już bez piłki w polu karnym, gracz Malagi wślizgiem fauluje Lucasa.”