Zawieszenie Carvajala podtrzymane

Embed from Getty Images

Zinédine Zidane nie będzie mógł skorzystać z usług Carvajala w pierwszym meczu z Paris Saint-Germain. Hiszpan otrzymał dwumeczowe zawieszenie, od którego Królewscy próbowali się odwołać.

Dani Carvajal został zawieszony na dwa mecze po otrzymaniu żółtej kartki w spotkaniu z APOEL-em. Hiszpan wstrzymywał grę dopóki sędzie nie ukarał go za grę na czas. Chciał dzięki temu opuścić mecz, który nie mógł już zmienić sytuacji w grupie H i uniknąć ryzyka wykluczenia w decydującej fazie turnieju.

UEFA uznała, że to zagranie nie było zgodne z zasadami fair-play i zdecydowała się ukarać prawego obrońcę Realu Madryt zawieszeniem na dwa mecze. Carvajal przez to nie miał zagrać nie tylko w meczu z Borussią Dortmund, ale także w domowym spotkaniu z PSG.

Real Madryt spróbował zredukować zawieszenie do jednego meczu, ale UEFA podtrzymała swoją decyzję, przez co 14 lutego nie będziemy mogli ujrzeć Carvajala na boisku.